Corpus Linguistics and Multilingualism

When:
Venue: Birkbeck, University of London
Booking details: Free entry; booking required

Registration is now open for the 14th Corpus Linguistics in the South event (Corpus Linguistics and Multilingualism) is now open.

The event will be held on Saturday March 4 at Birkbeck, University of London (Bloomsbury campus – details below). Room details will be provided to registered participants.

To register for this event, please send an email to Rachelle Vessey (r.vessey@bbk.ac.uk) and include the following details:

  • Name
  • Affiliation
  • Email address

Please also indicate if you would like to join in the group lunch, which will be at Byron (https://www.byronhamburgers.com/store-street/).

There are limited spaces available for this event and also limited availability for lunch. Registration and reservations for lunch will be allocated on a first-come-first-serve basis.

In the tradition of all Corpus Linguistics in the South events, there will be no charge for participation or attendance. Coffee and refreshments will be provided and participants will be welcome to attend an optional lunch (cost approximately £15; booking required). Please note we do not have any funds from which to assist with transport or accommodation. Birkbeck, University of London is located in the heart of Bloomsbury and is easily accessible by public transportation. More details on our central London campus can be found here: http://www.bbk.ac.uk/maps/find-us

We look forward to welcoming you at Birkbeck on Saturday March 4!

CLS 14 Final Programme

9.30-10:00 (30 min)

Coffee, welcome

 

10:00-10:20 (20 min)

Intro

Rachelle Vessey (Birkbeck, University of London)

10.20-11:00 (40 min)

Full paper 1

"The benefits of multilayer corpus coding for cross-linguistic discourse analysis: Connectives in English and French"

Maïté Dupont (Université catholique de Louvain (Belgium))

11:00-11:20 (20 min)

Work in progress 1

"Multilingualism in Chile: representations of languages in Chilean news media discourse"

Hanna Sliashynskaya (Newcastle University)

11:20-11:40 (20 min)

Work in progress 2

"Comparing if‐clauses in English with their Spanish and French equivalents: A corpus‐based study across genres"

Cristina Lastres-López (University of Santiago de Compostela)

11:40-12:30 (50 min)

Plenary 1

"Oranges and apples? Comparing across multilingual corpora"

Charlotte Taylor (University of Sussex)

12:30-2:00 (1.5 hrs)

Lunch

 

2:00-2:40 (40 min)

Full paper 2

"Animals in the news: A cross-linguistic corpus-assisted analysis of the role of spatiality in the representation of animals"

Anda Drasovean (King's College London)

2:40-3:00 (20 min)

Work in progress 3

"A parallel-corpus based study of idiomaticity in translation"

Piotr Pęzik (University of Lodz)

3:00-3:50 (50 min)

Plenary 2

"Constructing corpora of minoritized languages: A focus on CorCenCC"

Dawn Knight (Cardiff University)

3:50-4:10 (20 min)

Coffee

 

4:10-4:30 (20 min)

Work in progress 4

"A corpus-based discourse analysis of British (English) and Japanese song lyrics"

Mayu Negami Handford (Birkbeck, University of London)

4:30-5:10 (40 min)

Full paper 3

"The best multilingual corpus ever"

Raphael Salkie (University of Brighton)

5:10-5:30 (20 min)

Discussion and finish

Rachelle Vessey (Birkbeck, University of London)

5:30

Farewell

 

Contact name:
Contact phone: 02076316499
School/department website https://www.bbk.ac.uk/linguistics